Meer nieuwsberichten

Historische bronkroute in modern jasje

Dit item is gearchiveerd op 04-06-2012.

Op 1 juni 2012 opent de gemeente een unieke wandelroute in Gronsveld. Het gaat om de eeuwenoude bronkroute van Gronsveld, die ontwikkeld is tot een gemarkeerd wandelpad. De route, die start bij de kerk van Gronsveld, loopt via de torenmolen naar Eckelrade en Rijckholt (die van oudsher bij de parochie van Gronsveld hoorden). De historische bronkroute vormt een mooie verbinding tussen Maasdal en plateau, met het idyllische Savelsbos als hoogste punt.

De route krijgt speciale bewegwijzering en een routefolder. Bijzonder: de route is ook te volgen met een gratis app voor smartphones. Voor zover bekend is dit de eerste historische bronkroute die via moderne media te beleven is. Wethouder Opreij: “We wilden deze route, als eerste van enkele historische processieroutes, vóór de Groete Broonk gereed hebben. Dat is nu gelukt, dankzij de medewerking van het kerkbestuur van Sint-Martinus, het processiecomité van Gronsveld, de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus en stichting Grueles. Prachtig hoe enthousiast iedereen aan het initiatief meewerkt: we zijn erg trots op het eindresultaat.”

Opening 1 juni
Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de officiële opening op vrijdag 1 juni aanstaande. Die start stipt om 18.30 uur op het plein bij de Sint-Martinuskerk van Gronsveld. Daar vindt de onthulling plaats van het beeldmerk van de route. Aansluitend zijn er toelichtingen van betrokkenen en experts, vanuit restaurant/feestzaal ‘De Grenedeer’.

Wilt u de route zelf gaan ontdekken? De folder is ná 1 juni op verschillende plekken gratis af te halen en zal tijdens de Groete Broonk worden verspreid. De Bronkroute-app kunt u downloaden via uw smartphone.